alert-erroralert-infoalert-successalert-warningarrow-left-longbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-deliveryusp-free-returnsarrow-backarrow-downarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclosecross-smalldropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictwittervkwhatsappyahooyoutube

MAISON MARGIELA AT A GLANCE

Dit in Parijs gebaseerde modehuis is in 1988 opgericht door de Belgische designer Martin Margiela, en heeft sindsdien zijn grenzen verlegd.
 
John Galliano is in 2014 tot Creative Director van het modehuis benoemd. Hij vernieuwt modeontwerpen, technieken en vakmanschap als een nieuwe ontdekkingsreiziger of schilder. Hij is een persoon die schoonheid ziet in dingen die vaak als vanzelfsprekend worden gezien en zo geeft hij alles een nieuw rijkelijk leven.
 
Deconstructie en erfgoed gaan hand in hand bij het creëren van designs die betekenisvolle mode showen.

EEN STATEMENT-SCHOEN VOOR HET DIGITALE TIJDPERK

Nieuw: de Maison Margiela x Reebok samenwerking, die voor het eerst is onthuld tijdens de Artisanal show en die sindsdien in meer kleuren is uitgebracht. Een combinatie van de twee meest bekende schoenencodes van beide merken: Reeboks toonaangevende sneaker van 1994, de Instapump Fury, komt samen met Maison Margiela's kenmerkende Tabi uit 1998.

DE TABI

Toen de schoenen met gespleten neus hun debuut maakten bij Margiela's eerste Lente/Zomer runway show in 1989, was de modewereld diep geschokt.

DE INSTAPUMP FURY

Een sneaker die de wereld nog nooit heeft gezien. In 1994 presenteerde Reebok de Instapump Fury, die was ontstaan uit de fantasie van Steven Smith.